22 aug. 2010

wat doe je?

Wat doe je als je zoon van 2 1/2 wel wilt eten en dan vooral chips, kaas, zoet etc, maar geen creons wilt?
We zitten met onze handen in het haar, al een week wilt Maarten geen creons, het ziekenhuis heeft ons gezegd dat we de stijd niet gaan winnen en dat je deze ook niet moet aangaan. Dat is makkelijk gezegd, Maarten zijn ontlasting gaat steeds meer ruiken en lijkt vetter te worden. We hebben alles al geprobeerd in fruit to go, worst en kaas verstoppen hij weet de korreltjes te vinden. De enige die de creons wel kan geven is de leidster van het kinderdagverblijf. Wij zijn daar natuurlijk heel blij mee maar hij gaat daar twee dagen in de week heen en dat is voor het geven van creons geven niet genoeg. Dit weekend hadden we twee verjaardagen, ik heb Maarten nog nooit zoveel zien eten. Op dit moment bieden we het niet meer aan en hopen dat hij snel door zijn NEE fase gaat.
Het stomme is gewoon dat de cf van Maarten weer iets meer naar de voor grond is getreden een lange tijd ging het gewoon heel goed. Eigenlijk gaat het nog wel goed maar stel dat hij echt last gaat krijgen van zijn darmen en zij ontlasting vetter gaat worden. We moeten maar per dag kijken en hopen dat hij ze snel weer gaat nemen

5 opmerkingen:

jootje zei

miss met een lepel lekkere pap?
hmm maar dat heb je vast al geprobeerd of met een beloningkje achteraan...

hopelijk is t een korte puberfase

Esther zei

hmmmm balen zeg! sterkte en hopelijk is deze fase snel voorbij. Ik herken jullie frustatie helemaal hoor. Bij ons gaat het dan niet om de kreon, maar over het eten algemeen...
keep on doing the good work :-)
groetjes,
Esther

Anoniem zei

Hoi Petra,

Hebben jullie al geprobeerd hem een capsule Creon te laten innemen met limonade of lekkere chocolademelk?

Onze zoon vond dat heel interessant rond die leeftijd (is nu 3). We hebben om hem te laten zien hoe hij pilletjes neemt door zelf tijdens het eten een multi vitamine of vitamine C te nemen.

Succes in ieder geval!
Groetjes,
Anne

Pertra zei

Bij mij werden ze vroeger in de vla gestopt geloof ik. maar dat zul je wel al geprobeerd hebben, vermoed ik. hoop voor jullie dat dit gewoon een fase is...succes ermee.

Lydia zei

Ow jee, lastig zeg! Bij ons hebben we (net als Esther) ook geen problemen met de Kreon, maar wel met het eten! Da's ook niet alles... ;-) We blijven ons best gewoon doen...hopen dat Maarten vanzelf de Kreon weer gaat eten.
Succes! groetjes Lydia