17 jun. 2009

de pseudomasis

Ik belde vandaag naar het ziekenhuis dit omdat Maarten zo hoesten en snip verkouden was en omdat we over 2 weken op vakantie gaan wilde ik even overlegen.
Corra begon met de mededeling dat er bij de laatste kweek een pseudomasis bacterie (Zo schrijf je dat geloof ik) is gevonden Baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalen, ik schrok me een hoedje. Cora gaf wel aan dat deze ook weg kan zijn en niet schadelijk hoeft te zijn, stel dat deze wel schadelijk is dan zal hij moeten vernevelen of worden opgenomen. voor infuus. Gelukkig was mijn moeder thuis heb even kunnen uithuilen en samen het geprobeerd een beetje te relativeren. Je schrikt en gaat nadenken over alle erge dingen die kunnen gaan gebeuren, dat probeer ik wel te verdringen hoor. Maarten heeft niks aan een overbezorgde moeder die alleen maar somber is. Morgen ochtend gaan we een extra kweek nemen om te kijken of deze KLOTE bacterie nog bij hem zit. Mischien valt het mee en is die weg.
Jullie horen weer verder.
groetjesPetra

10 opmerkingen:

Anoniem zei

He Peet (en Hel natuurlijk!) hou je taai!
Kus, Anne-Marie

Anoniem zei

Ha Peet,met margriet ik hoop dat het vlug weer wat beter met Maarten zal gaan,ik heb ook die bacterie pseudamonas,maar het kan zijn dat die weer weg gaat maar hij blijft in het lichaam en steekt af en toe zijn kop weer op en dan is die er weer bij mij teminste en dat merk ik als ik heel vlug moe ben en heel kort van adem ben maar verder valt het wel mee maak je niet te druk en blijf positief Verder wens ik jullie het allerbeste met alles groetjes (cf) Margriet.

Tamara M. zei

Jeetje, ik kan me voorstellen dat je daar van schrikt, de enige verhalen die je hoort van pseudomonas zijn vervelende verhalen. Het is ook wel een rottige bacterie (sorry dat ik even niet iets fijns erover kan zeggen) die moeilijk te bestrijden is. Hopelijk is "jullie" pseudo een makkelijke en is ie uit de volgende kweek weer weg! Heel veel succes!!

xxx Tamara

Anoniem zei

Beste Petra,

Heel veel sterkte met dit nieuws. Maar schrik niet te hard; ik ben een 27 jarige cf-er die al haar hele leven pseudomonas heeft, en ik voel me over het algemeen super! Slechts 1 of 2 keer per jaar een pillenkuur, en ik heb een leuk leven! Natuurlijk aanpakken dat vervelende beestje, maar blijf positief! Groetjes! Petra

lielie zei

Dat is inderdaad even schrikken zeg!
Zoals al hierboven word geschreven, is het een klote bacterie, maar hij kan zeker weg gaan. Ik zelf heb hem ook een keer op jonge leeftijd gehad, en vervolgs pas weer op mijn 18e terug gekregen! Je hebt ook heeel veel verschillende, de een is gevoeliger als de andere. En dat schattige ventje van jullie raakt hem vast en zeker weer kwijt!
Sterkte met de opname,Hopelijk voelt hij zich snel beter en kunnen jullie alsnog lekker op vakantie..

liefs Annelie

Anoniem zei

Lieve Petra en Helga,
wat een lieve reacties allemaal he ;-)
Heel veel sterkte en lees gewoon af en toe al die reacties. De reactie van Maarten zijn juf was ook zo kenmerkend voor die lekkere "gozer". Heel veel liefs en natuurlijk een knuffel voor Maarten.
X Papa en mama

Linda zei

Heel veel sterkte!
Ik hoop dat de pseudamonas bacterie goed bestreden kan worden!
Gelukkig zijn jullie zoals altijd erg alert geweest en zijn jullie er snel bij!
Maarten was vandaag zoals altijd Maarten gelukkig ;-) Lekker snaaien in de koelkast, mijn brood opeten, sap van zijn buurman pikken en 100 keer op de bank klimmen en mij een hartverzakking bezorgen dat ie ineens van de bank af wou duiken ;-)
Dat alles onder een dikke grijns van oor tot oor natuurlijk en een dikke knuffel om het goed te maken ;-)

Heel veel sterkte!

Liefs, Linda (IJsberen)

Esther zei

Hoi Petra,

toch ook nog maar een reactie vanuit het hoge noorden van het land :-) Pff dat is inderdaad schrikken. Hopelijk is de bacterie bij de volgende kweek weg. Wij zitten ook in afwachtingen van de uitslag van Rubens kweek. Spannend.
Serkte daaro en alvast veel plezier op jullie vakantie

lieve groetjes,
Esther

Irèneke's wereld zei

Hè getsie, da's geen fijn bericht. Hopelijk is hij er met de volgende kweek weer uit en was het een eenmalig 'foutje'.
Maarten lacht er in elk geval niet minder hard om en da's alleen maar fijn.

Linda zei

Hey Petra en Helga,

Ik hoop dat de uitslag van de kweek vandaag goed was....Ik denk aan jullie!

Groetjes, Linda