9 mei 2012

JONG

Volgens Juf Monique is Maarten nog jong, dingen die hij eigenlijk zou moeten kunnen als vier jarige kan hij niet allemaal zoals tellen en vormen benoemen. Thuis kan meneer echt wel bijna tot tien tellen en sommige vormen benoemen, ik geef toe dat Maarten niet de snelste is praten doet hij niet goed, in ieder geval niet zoals dat een vierjarige zou moeten kunnen. Zoals ik Maarten ken doet hij het op zijn manier, meneer weet echt wel wat hij wel en niet wil, als hij geen zin heeft om goed te tellen dan doet hij dat niet bijvoorbeeld. Soms maak ik me zorgen dan denk ik waarom praat je niet goed? waarom gaan sommige dingen moeizaam? is er iets aan de hand met hem? Aan de andere kant wil ik dat het goed gaat met hem en dat is het geval, hij is vrolijk, niet of nauwelijks ziek, heeft energie voor tien. Waar maak ik me eigenlijk druk om :)

2 opmerkingen:

jootje zei

Altijd maar die druk op die kleintjes,en er zullen er altijd sneller zijn.Het allerbelangrijkste is dat maarten lekker in zn vel zit en de rest komt vanzelf.....

Anoniem zei

Hallo mama van Maarten,

Ik lees wel eens mee op blogs van CF-ers, nu dus ook.
Mijn dochtertje (4 jaar oud, geen CF gelukkig) kon tot en met haar derde nog maar enkele woordjes zeggen. We moesten naar de logopedist. Die had een groot poppenhuis in haar kamer dat Lauren heel leuk vond. Toen de logopedist een boekje uit de kast pakte en bij haar ging zitten pakte Lauren dit af, klapte het dicht en zei: 'klaar'. Daarna speelde ze verder zonder op de logopedist en mij te letten.
De logopedist had 50 kindjes op de wachtlijst en we besloten maar af te wachten omdat haar taalbegriptest goed was.
Toen ze naar school ging kon Lauren tot 5 tellen, meer niet. Ze heeft een paar weken moeten wennen op school maar vanaf toen ging alles als een speer.
Ze telt moeiteloos tot 30, en in het engels tot 10. Ook terug en als je cijfers laat zien, dus het is geen riedeltje wat ze aan heeft geleerd.
Voor de CITO-toets had ze 2 A's. Ik wist niet wat ik zag.
Wat Jootje zegt is waar in mijn ogen: als ze maar lekker in hun vel zitten. En waarschijnlijk komt het nog goed ook.
Houdt de juf trouwens rekening met de impact van CF?
Groetjes,

Karlijn