27 apr. 2011

antibiotica

Maarten is afgelopen weekend gestopt met de onderhouds antibiotica en warrempel hij is
s snip verkouden en een naar hoestje. Vorig jaar was het het zelfde verhaal. Ik heb de reacties van vorig jaar gelezen en daar zeiden cf'rs ook al jaren aan de onderhouds antibiotica zitten Vanavond hebben we besloten dat Maarten waarschijnlijk weer aan de onderhoud gaat. Het belangrijkste is dat hij goed in zijn vel zit. Dus morgen maar eens met het Wkz bellen voor overleg.

3 opmerkingen:

Rachel zei

Hoi Petra, het is al even geleden dat je van mij gehoord hebt. Ik weet niet of je nog weet wie ik ben. Mijn naam is Rachel, en ik heb ook een zoon met CF. Daar zijn we vorig jaar achter gekomen. Hij is nu 3 jaar. Hij is op 8 april met de onderhouds antibiotica gestopt. En hij heeft een nare griep gekregen. een week lang koorts(wat ik ook van andere mensen om me heen hoor), en nu is de koorts weg en is hij snip en snip verkouden. Gelukkig geen hoesten! Dat doet hij de laatse maanden(vanaf december)niet. Daarvoor weinig. Maar nu heeft hij wel een kuurtje gekregen. Hopelijk voelt hij zich snel weer lekker. En hopelijk Maarten ook. Lieve groet, Rachel

Esther zei

Hoi Petra
Hier ook hetzelfde verhaal. twee weken geleden gestopt met de onderhouds ab en nu een nare hoest! Tja... lastig he?! Groot gelijk hoor als je weer begint met ab, als Maarten zich maar goed voelt!! Succes
groeten
Esther

Maarten zei

Ik schrijf niet snel wat, maar vond het toch de moeite waard om je te berichten,

Ik ben Maarten (toeval) en heb zolang ik mij kan herrinneren al antibiotica onderhoudsdosis. Wat voor mij en mijn ouders destijds doorslaggevend was is de energie die je kwijt bent als je ziek bent. Groeien doen je dan niet meer, en de ontwikkeling van je lichaam stopt dan ook tijdelijk.

Ben ondertussen 30 en heb nog steeds een onderhoudsdosis, en weinig ontstekingen. verder moet wel gezegd dat ik altijd ben gestimuleerd om buiten te spelen. Geen tv op de slaapkamer, en geen spelcomputer. Ga maar buiten spelen... het is droog.

Doe dus wat je hart je ingeeft. Doorgaands hebben moeders het bij het rechte eind.

Groetjes,