30 mei 2010

Katholiek,Christelijk en Openbaar

Ja waar kies je voor Katholiek? Christelijk of Openbaar? Vorige week zijn we naar de katholieke school geweest de Ark van Noach, leuke school alleen erg groot 800 kinderen en 13 kleuterklassen. Tja op zich was het een goed gesprek,hebben een visie die wij ook prettig vinden.
Afgelopen vrijdag naar de openbarebasisschool. Als ik heel eerlijk ben ging ik er heen met een kleine vooroordeel, deze is door de meneer van de school gelukkig weg genomen. Maarten gaat vanaf zijn 4e naar de openbare basisschool de Torenuil.
Ze doen op deze school veel aan cultuur, sport en theater, vooral het stukje sport vind ik erg belangrijk. Het schijnt dat de kinderen kennis gaan maken met verschillende sporten zodat zij zelf een keuze kunnen maken met wat ze leuk vinden. Dat is in onze visie van opvoeden ook heel belangrijk, ik wil dat Maarten zelf keuzes maakt waar hij achter staat, hij moet doen wat hij leuk vindt. De visie van de Torenuil is ook dat iedereen welkom is of je nu chinees, turks,Yehova getuige, 1 been hebt of homosexuele ouders hebt je bent welkom.
Ik denk dat we een goede keuze hebben gemaakt om Maarten op deze school in te schrijven, ik heb altijd gezegd dat ik wil dat hij het geloof mee krijgt en dan wel het verhaal van de bijbel, dat vind ik nog steeds.Maar Maarten mag ook weten dat er nog zo veel verschillende geloven zijn en dat niet alleen het katholieke geloof belangrijk is, dat het ook goed is om te weten hoe islamitische mensen leven of joodse mensen.
Ik hoop dat onze zoon een echte wereld burger wordt, voorlopig ligt hij nog veilig in zijn ledikant te schreeuwen dat hij nog niet naar bed wil .

1 opmerking:

Esther zei

Wij vinden het ook erg lastig om de juiste school voor onze Ruben te vinden. Wij willen hem ook graag naar een christelijke school hebben, maar het blijkt misschien niet de juiste school voor hem te zijn. Groot druk enz. Dusss misschien wordt het voor Ruben ook wel een openbare school. We kijken nog even verder...
groetjes
Esther