20 nov. 2009

reactie

Ik wil wel even reageren op Anoniem, ten eerste vind ik het erg lastig om te reageren op iemand waarbij ik de naam niet weet en vooral als er neer gezet wordt dat ik er te luchtig over doe.
Stel............. ik hou Maarten twee weken thuis, is de bacterie van de mexicano dan weg op het kinderdagverbllijf??? Nee hoor niet en ook al wel, dan mag Maarten nergens meer heen, niet naar familie,de supermarkt, het stadje. Stel................................. ik neem een oppas aan huis en diegene heeft de dag ervoor met iemand gesproken die ook de Mexicano heeft dan hoeft de oppas ook niet meer bij ons te komen.
Over Maarten zijn gezondheid zal ik nooit en te nimmer luchtig doen als het moet dan hou ik hem maanden thuis. Ik probeer het te relativeren en dat is heel wat anders dan er luchtig erover doen.

7 opmerkingen:

Esther zei

trek je maar niks aan van anoniem hoor. Op mijn blog komen zo nu en dan ook rare reacties. Lekker je eigen gevoel spreken en de adviezen van de kinderarts opvolgen....

groetjes,
Esther

Anoniem zei

Het was een goed bedoeld advies van een ervaringsdeskundige. Ik wilde je niet kwetsen. Blijf anoniem vanwege mijn privacy en de misbruik gevoeligheid van internet. Natuurlijk kun je overal virussen oplopen, maar als je weet dat ergens een virus actief is en je zoon is daar de hele dag heb je meer kans op besmetting. Het is maar een raad en geen rare reactie Esther. Succes en hopelijk krijgen jullie geen mex. griep. Na vaccinatie is de kans zeer gering.

Anoniem zei

Snap deze anonieme reactie ook niet. Waarom ? Vanwege gevoeligheid van internet ? Je moet je gevoel volgen hoor. Je kunt je kind niet onder een glazen stolp plaatsen. Overal zijn bacterien, virussen en parasieten. Niet opzoeken, maar gewoon nuchter altijd afwegen, wat is verstandig, en wat beslist niet ! Ik houd niet van anonieme reacties, je kunt er niet veel mee. Gisteren zei onze h.a. nog dat er allemaal zeer wordt opgeklopt in de media. De "gewone" griep is net zo gevaarlijk ! Lees je daarvan ieder sterfgeval in de krant ? Nee. Maar daar sterven net zo goed mensen door. Ik kan bijkans het woord mex gr niet meer horen. Onze zoon heeft het gehad en is er snel en zonder restverschijnselen afgekomen, net als andere CFers die toen opgenomen waren. Geniet van je knulletje en groetjes van een naamgenoot (geen familie) Martina van Vliet

Anoniem zei

Natuurlijk zijn jullie boos over het feit dat je kind andere zorg nodig heeft dan een kind zonder cf, maar welk virus dan ook...wees altijd alert als het heerst. Ik volg mijn gevoel altijd, maar verlies mijn verstand niet uit het oog.
Moeder van volwassen cffer.

Lydia zei

Even een advies voor anoniem: mensen vinden het prettiger als ze iemands naam weten. Dat communiceert prettiger en maakt bepaalde adviezen die je geeft acceptabeler. Ik begrijp je dat een bepaalde privacy wilt behouden maar dan kun je beter helemaal niks op internet zetten want ik heb je naam en woonplaats inmiddels al achterhaald. Was een makkie.

Lydia zei

@Petra, ik zou gewoon je gevoel volgen en overleg anders met de kinderarts zoals Esther zei. Je kunt Maarten inderdaad niet in een kooi plaatsen maar bij de mex griep zou ik wel wat voorzichtiger zijn. Mensen die er aan overlijden hebben vaak een onderliggende ziekte dus CF-ers vallen ook in die risicogroep. Levi krijgt morgen trouwens de 1e H1N1 vaccinatie via de huisarts.

Anoniem zei

Wat een ontzettend lieve foto van Maarten.

Dikke kus,
Sonja, Anne-Marie, Bente en Sune