11 mrt. 2009

weekend, controle en snip verkouden

Vorige week donderdag naar het consultatiebureau geweest, Maarten was afgevallen 125 gram. Wij natuurlijk helemaal in paniek 125gram!!!!, tijdens onze paniek aanval zijn Maarten zijn longetjes nog even beluisterd hij hoeste zo erg. Die waren schoon, wij naar huis na de 12 maanden prik.
Ik heb meteen de verpleegkundige Cora gebeld en die stelde ons al vrij snel gerust 125gram is niet veel, mensen die Maarten kennen weten heel goed dat hij niet stil op schoot kan zitten hij wil alles mee maken en alles pakken. Maarten is bij mama Helga in slaap gevallen hij was echt niet lekker. Na een goede nacht rust ging het beter alleen het hoesten baarde ons nogal zorgen maar gelukkig moesten we maandag naar het ziekenhuis. We zijn een weekendje weg geweest, Maarten was niet echt in zijn hum vooral de zaterdag. Zondags ging het al stukken beter voor het eerst een fristi gedronken met een rietje onze stoere vent. Maandag naar het ziekenhuis dokter Bert was tevreden het hoesten zat boven bij zijn keel, hij gaf aan dat we goed op zijn gewicht moeten letten dusss veel slagroomvla.

Het is het afgelopen jaar heel goed gegaan met Maarten en als je dan ziet dat hij echt zo ontzettend hoest en niet lekker in zijn vel zit dan wordt je weer zo geconfronteerd met het feit dat hij CF heeft en dat doet soms pijn en verdriet en dat hebben hij het afgelopen weekend ook gevoeld. Het mooie is wel dat Hel en ik even lekker bij elkaar hebben uitgehuild. Hij is ons alles.
liefs
Petra

2 opmerkingen:

Cobi zei

Lieve Petra en Helga,
Soms overvalt het je weer dat je kindje, of zoals bij ons 2 kleinkindertjes cf hebben, dan zit je echt in de put!
Maar als je dan hoort dat de longetjes schoon zijn is het snel weer over, weet je cf kindertjes kunnen ook verkouden zijn of griep krijgen, willen we natuurlijk niet maar het hoort erbij! En weet je als ze lekker druk zijn, en groeien kunnen ze ook een beetje
afvallen. Maar je zult zien dat alles goed komt, we gaan lekker naar het voorjaar toe en dan lekker de buitenlucht in, maakt lekker hongerig.
Hou jullie haaks en een dikke knuffel voor maarten
Groetjes Cobi

marlies megens zei

Hoi hoi!
Ik weet precies hoe je je kunt voelen soms ook al vallen de klachten best mee van je kindje. het is steeds zo confronterend en je bent zo bang! Wel fijn dat je dan veel steun hebt van elkaar!! Geef hem maar veel lekkers, chocomousse!! slagroomtaart!!
Hebben jullie ook dokter Bert (ARETS) Wij moeten as maandag weer naar WKZ.
Succes en geniet !!
Liefs Marlies, mamma van Moos