28 sep. 2009

Herfst

Maarten was de afgelopen weken verkouden, het is denk ik nog een eens zo erg als het alleen bij de verkoudheid bleef hij ging er ook bij hoesten.Wij vorige week het WKZ gebeld, we mochten afgelopen vrijdag langs komen.
Die nachten daarvoor heeft Maarten behoorlijk gespookt, hij werd continu wakker door buikpijn aanvallen, zo ontzettend sneu, door al het huilen en gillen had het jochie geen stem meer over.Na 3 nachten niet goed slapen zijn we begonnen met lactulose drankje en dat werkte!!! Afgelopen vrijdag naar het ziekenhuis de dokter vond hem er niet goed uit zien witjes en donkere randen om zijn ogen(wat wil je met zo weinig slaap)Om een lang verhaal iets korter te maken,Maarten zit aan de antibiotica voor 2 weken en daarna gaan we over op een onderhouds dosis.
Aan de ene kant baal ik ervan en is het weer even slikken, maar het helpt hem wel en ik van er overtuigd dat zijn longetjes langer goed blijven. Het probleem is alleen dat hij niet genoeg aankomt ook al geven we slagroomvla, boter door zijn pap heen en volle zuivel producten toch is hij niet veel aangekomen. Dat maakt je wanhopig op sommige momenten. Gelukkig mogen we wel een extra nutridrink flesje geven dat stelt je wel gerust. (Lydia, je verhaal was erg herkenbaar op je blog)
Het was een week met ons zorgen maken om ons jochie,die ondanks alles zo ontzettend vrolijk is dat zijn glimlach en drive mij een hoop energie geeft en heel veeeeeeeel vertrouwen in Maarten heb.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Petra,
Wat een gedoe, maar wat herkenbaar ook.
Bij Noah was het tot een half jaar geleden ook hangen en wurgen met zij gewicht. Ten eerste bleek bij de jaarlijkse controle dat hij te weinig kreon kreeg. Dat werd natuurlijk meteen opgehoogd. Maar hij heeft ook een nieuwe arts en die heeft hem maagzuurremmers gegeven. Zij zei dat je vaak zak dat dat eg goed helpt. Noa is idd in een half jaar zo'n 2,5 kilo aangekomen en loopt langzaam in op de curve. Nu is het wel zo dat hij ook erg vaak en veel poepte (ach bij een medemoeder kun je dit soort dingen kwijt) en dat is nu helemaal over. Misschien is dit ook een tip voor jullie.
Greets, Mirjam

Esther zei

Hoi Petra

Oh ja zoooooo herkenbaar. Niks aan als je weer aan de ab kuren moet beginnen. Ik moet ook altijd slikken, maar weet dan ook dat dit het beste voor ons jongetje is. Maar lastig blijft het wel.
En dat eten... pfff ik probeer wat relaxer er mee om te gaan. Natuurlijk blijven we ons uiterste best doen om van alles bij Ruben binnen te krijgen, maar als ie niet wil dan wil ie niet. Ik ging er bijna ten onder door al mijn zorgen rondom het eten... en tja dat is ook niet de bedoeling. Meer dan je best kun je niet hoor!
Succes en beterschap hoor met jullie Maarten.

liefs Esther

Lydia zei

Hoi Petra,

Balen dat Maarten weer aan de antibiotica moet... :-( Maar ja, als het hem helpt dan moet het natuurlijk. Ik zit er bij Levi ook op te wachten hoor! En dat gewicht...pfff hou maar op, laatst wilde ie overdag helemaal niks eten behalve zn flesjes! En dan zakt de moed je wel weer ff in de schoenen. Esther heeft gelijk, we doen ons best en meer kunnen we niet doen! Peuters hebben ook een eigen willetje...Hopelijk knapt Maarten snel weer op! Beterschap! Liefs Lydia

Linda zei

He gadver,

Toch weer aan de antibiotica...
Kan me goed voorstellen dat het een tegenvaller is! Ik hoop dat Maarten net als vorig najaar en winter weer zo goed erop reageert!
Morgen ga ik weer lekker met hem kroelen en hem proberen te verleiden met alle geheimen die er in onze koelkast zitten ;-)Al moet ik er zelf in gaan zitten ;-)

Liefs, Linda