22 apr. 2009

Bij voeding

Vandaag naar de dieetiste gebeld, Maarten wilt geen avond eten. Na twee happen spuugt hij het uit of gooit het op de grond, wij ouders worden er wanhopig van. Dus ik ben advies gaan vragen, de dieetiste gaf aan dat het op zich dit ook bij de leeftijd hoort vond het toch verstandig om nutridrink te gaan gebruiken. Het is zo dat in zo´n pakje alle vitamines en mineralen zitten dus ben erg benieuwd of hij dit gaat drinken. Maarten is dol op fristi en yoghurt drank. De dieetiste gaf aan dat dit niet met CF te maken hoeft te hebben dat het belangrijk is dat Maarten groeit, begin Maart is hij gewogen en gemeten toen was hij wel gegroeid maar niet aangekomen. Je wordt wel weer even met beide benen op de grond gezet. Gelukkig hebben we lieve mensen in onze omgeving die het weer goed kunnen relativeren daar zijn we blij mee. Naast dat hij geen avond eten eet, zit hij zo goed in zijn vel en gaat op ontdekkingsreis. Op het kinderdagverblijf liep hij achter een stoel door de groep heen met een brede glimlach. Het jochie wordt steeds wijzer en wilt zo graag lopen, dat lukt nog niet hij heeft op dit moment twee bulten op zijn voorhoofd van het vallen.

Ben op dit moment bezig met het huis schilderen, in juni krijgen we een nieuwe tuin, kan Maarten lekker kruipen/lopen zonder het gras, mieren of spinnetjes op te eten, warm eten niet maar gras en spinnetjes als we niet op letten gaat er in behhhh.

4 opmerkingen:

Cookie zei

Lastig hoor, altijd maar afvragen waar het bij hoort, ziekte, periode of karakter. Iig herken ik jullie verhaal wel bij Dean hoor. Slecht avondeten, wil absoluut niet gevoerd worden en vanavond vlogen de doperwten dan ook door de lucht. Geef m dan ook nog een flesje voordat hij naar bed gaat, wat wellicht helemaal niet nodig is, maarja. T blijft altijd even puzzelen. Ik geloof wel dat Maarten weer gaat eten, als hij het nodig heeft. Alle kinderen hebben periodes van goed en dan weer slecht eten. Dus ......... doe je je best en meer kun je niet doen.

.... zei

Tja... bekend verhaal. Gelukkig dat er nutrix bestaat:-) haha Ruben wil van alles niks eten. We moeten bijna op onze kop staan om er iets in te krijgen. Doordat hun slijm zo taai is hebben ze bijna geen honger gevoel omdat er veel taaislijm in hun maagje zit. Maar ja ze moeten wel groeien. gelukkiog werkt de nutrix en fantomalt poeder (meng ik door alle drinken heen) erg goed en langzaam begint Ruben weer te groeien.Dusss het zal vast wel goed gaan met Maarten. Succes!!
groetjes Esther

Lydia zei

Pffff inderdaad moeilijk... bij Levi heeft het sowieso al heeeel lang geduurd voordat ie hapjes ging eten (we zijn vanaf januari bezig en nu gaat het aardig - behalve fruit, dat moet ie echt niet). Je wilt zo graag dat ze wat eten he? Soms denk ik: toe nou PLEASE, eet wat en zit niet zo te klooien! :-)))
Denk dat Levi ook zo'n periode gaat krijgen...die haalt nu al voor ALLES zowat zn neus op... :-S

@Cookie: ik lag in een deuk over die doperwten die door de lucht vlogen!

Anoniem zei

He Peet en Hel
Ik lees altijd je verhalen hoor. Ben precies op de hoogte van alles wat je schrijft. Morgen zien we jullie lekker weer, dat wordt vast weer gezellig!
Kus, Anne-Marie